onsdag 15. august 2012

Drømmehuset


Endelig. Etter flere år med planlegging. Saksbehandling i kommunen. Mangel på håndverkere. osv osv er vi i gang med å bygge drømmehuset.

Vi er altså min kjære mann, Ulf og meg.

Utgangspunktet vårt er et hus bygd på begynnelsen av 50-tallet. Lite
 og trekkfullt. Vi har så få strømkurser at jeg må slå av strømmen til varmvannstanken hvis jeg skal bruke oppvaksmaskinen eller tørketrommelen. Skal jeg bruke mer en to plagter, må alle varmovnene slås av på vinteren - og gjett om vi har god erfaring med å skifte sikringer. Siden huset er så gammelt, er det også den gamle typen sikringer. De du må skru inn.. Ikke alltid lett å finne ut hvilken sikring som har gått.

På badet, som nå for øvrig er revet, var det så kaldt at du måtte kle på lester på vinteren. Badet var et lite tilbygg uten noe annet enn luft under murgulvet. Vi ante at det var råte i taket, og det fikk vi virkelig bekreftet da vi rev tilbygget.

Blæh.. og dette har vi brukt i årevis. Glad det er borte. Nå i byggeperioden har vi laget et midlertidig bad i kjelleren på vaskerommet. Det fungerer for så vidt greit.

Deet hører også med til historien at huset vårt er dårlig isolert, og at vi sliter med å holde varmen når det er skikkelig kaldt om vinteren. Det har også ført til et enormt strømforbruk og veldig store strømregninger om vinteren. Tror rekorden var 12.000 kroner for et kvartal... for vårt lille hus...

Nå er altså det gamle badet revet. Vi har fått gravd opp rundt huset og kjørt bort over 30 lass med masser. Der vi bor er grunnen stort sett blåleire, og det er det som er kjørt bort.

Vi skal bygge ut huset i alle retninger. På langsiden bygger vi i tre etasjer, kjeller, første og andre etasje. Her er gulvet nå støpt.
Gulvet til den nye kjellernedgangen fra utsiden er også støpt.
Og i dag fikk vi støpt sokkelen til en ny støttemur vi skal ha langs hele langsiden av huset på baksiden.
Her er det nemlig flere sprekker og veggen er trykket inn. Den må derfor forsterkes.
Den jobben begynner vi med så fort vi kan.







I denne bloggen er planen å dokumentere utbyggingen, med alle sine gleder og irritasjoner. Og gjerne få noen tips fra andre som har vært i samme situasjon :)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar