mandag 6. januar 2014

Så ble det jul allikevel…




Vi sto på til klokken 18 julaften for å bli ferdig – og kom så langt at vi fikk feiret jul på nytt kjøkken og stue.

Vi visste at ting tar tid – ofte mye lengre tid enn man tror. Men at vi ikke skulle være flyttet inn til jul, trodde verken Ulf eller jeg.

Vi var overbevist om at det skulle vi klare. Men dagene gikk. Vi sto på. Tok ut ferie og avspasering. Men så etter hvert at tiden ble knapp…

Sto på til langt på natt
Hadde vi vært litt mer realistisk hadde vi gitt opp – men vi sto på. Jobbet til langt på natt enkelte dager og sakte men sikkert falt noen brikker på plass.

Julaften klokken 18 satte vi strek. Ulf skulle være nisse for noen nabobarn, og jeg skulle lage middag.
Men stua og kjøkkenet var 99 prosent ferdig. Det er bare lister under vindusbrettene og gulvlister rundt trappa som mangler. Og lyslisten under kjøkkenskapene. Ellers er alt ferdig. 

Sen middag
Vi har kjøpt ny sofa, stuebord og TV-bord + TV. Deilig med noe nytt. Mamma hjalp meg å få trukket om noen spisestuestoler. Pappa fikk malt og reparert to stoler. Kjempedeilig med litt hjelp.
Mamma hjalp også til med vasking av vindu – og svigerfar Helge var nesten daglig her før jul for å hjelpe til med listing. 

Sånn så stua ut få dager før jul...





Mamma trekker om spisestuestolene.


Mathew, arbeidskollega til Ulf brukte en kveld på å hjelpe til med listing.


Pappa hjalp Ulf med å sette inn dører og listing.
Uansett. Med nye møbler, og en del av kjøkkenutstyret på plass – var vi klar til å feire julen oppe i ny stue og kjøkken.

Jeg glemte av at ny steikeovn må brennes inn.. Det kom jeg på klokken 17 julaften. Vi hadde avtalt å ha litt sen middag på grunn av all jobbingen. Men nå ble det ikke middag før klokken 2130… Tidlig i forhold til hva vi har blitt vant til før jul.. he he..

Julenisse Hanssen før oppdraget julaften. Juletreet vårt i bakgrunnen.
Uansett var det ganske greit å få litt ro til å dusje, Ulf fikk røykt en sigar og vi så litt på TV mens vi ventet på at ribba skulle bli ferdig stekt.
Og matlysten kom sakte men sikkert mens vi kjente matlukta fra kjøkkenet. 

Knallefornøyd med kjøkkenet
Jeg er knallfornøyd med den nye steikeovnen og induksjonstoppen. Herlighet for en luksus. Induksjon er en annen verden. Særlig for oss som har brukt en gammel hybelkomfyr siden i februar…
Jeg har vel aldri fått så perfekt stekt ribbe før. 

Og middagen ble svært vellykket. Som vanlig klarte ingen av oss riskrem med en gang – og valgte å åpne pakkene før desserten.
Klokken 2330 var det mørkt og stille her. Da sov vi…
Og vi sov, og sov. Faktisk måtte jeg vekke Ulf klokken 0930 dagen etter. Jeg våknet først – og det er ikke hverdagskost at jeg må vekke han.. he-he

15 til bords
Men vi hadde invitert hele min familie på mat og kos 1. juledag, og det var masse som måtte ordnes før folk kom. Så da var det bare å stå opp ..

Vi var 15 stykker til bords – og da var det deilig å ha god plass … Det ble kjempekoselig, og jeg storkoste meg med å lage mat på nykjøkkenet. Mye benkeplass. God logistikk – ja alt fungerte…
Før klokken 12 hadde jeg både bakt og gjort klar potetsalaten …

Middagen 1. juledag ble koselig. Til sammen var vi 15 stykker :)

Både spisebord og stuebord ble tatt i bruk for å få plass til alle

Bardiskløsningen på kjøkkenet fungerte veldig bra. Jeg satte all maten her, og så forsynte folk seg selv med det de ville ha.

Fossbakken-gjengen kom litt etter de andre, og da ble det plass for alle til å spise ..
Andre juledag gjorde vi ingenting…. Bare sov og spiste middag hos Ulfs foreldre. For en luksus…
De kom opp for å spise kveldsmat hos oss på kvelden.

Svigermor og svigerfar på besøk
Tredje juledag dro vi til Gratangen på hytta – og møtte alle vennene våre der. Koselig.

Gjenstår en del
Alle har advart oss mot alle listene som aldri blir montert.. Jeg håper inderlig at vi klarer å få alt opp etter hvert.

Vi har enda ikke flyttet inn på soverommet oppe – så helt innflyttet er vi ikke. Det gjenstår en del:
I gangen har garderobeskapet kommet på plass. Og taklistene er på plass. Det er litt fliselegging og noen hjørnelister igjen, og foring rundt glassbyggersteinene igjen.

Vaskerommet så bombet ut. Her har vi lagret det meste under byggeprosessen. Dette rommet fikk Ulf ryddet første juledag, like før vi fikk huset fullt av gjester…

Badet oppe er stort sett ferdig. Det eneste som gjenstår er å bytte døra. Det ble noe feil med målene, og vi måtte improvisere før jul. Men denne døren blir byttet ut. Det mangler også litt lister på loftstua og et av gjesterommene. Det eneste rommet som er helt ferdig er det minste gjesterommet.
Vårt soverom er ferdig minus listen under døren.

Men vi tok ikke det nye soverommet i bruk før jul. Dette rommet egner seg best for å kappe lister. Så før vi er helt ferdig med alle lister, så avventer vi. Dette rommet og loftstua er også de eneste rommene som ikke er vasket skikkelig rundt.

Trappa har jeg pusset ned, og vangene og gelenderet er malt. Jeg forsøkte meg på en hvit beis i trappetrinnene, men det ble ikke sånn som vi ønsket. Så trappa må gjøres om….
Vi må også få ordnet gelender oppe.
I løpet av sist helg ble det lille toalettet nede ferdig listet, og alle gulvlistene i loftstua er på plass.
Så sakte men sikkert kommer ting på plass.
Det er også mange esker igjen å pakke ut… Men det tar vi etter hvert… 

Her er noen bilder av den julepyntede stuen og kjøkkenet:
Spisestue og kjøkken. Litt nakent på veggene ennå, men det kommer bilder etter hvert. Må bare finne ut korsn vi vil ha det først...

Kjøkkenet. Digger både induksjonstoppen, mye benkeplass og alle skuffene. En ny kjøkkenverden - bokstavelig talt.

Vi har ikke ennå funnet ut hvordan vi skal møblere i vinterhagen, men i jula sto juletreet der. I vinduene masse nisser. Ser for meg et bord og noen stoler her. Må bare finne de rette.

Stua. Litt foreløpig møblering i venstre hjørne.

Stolene og bordet hadde vi fra før.

Vi kjøpte ny sofa, stuebord, TV-bord og TV. Julegaver til oss selv ...
Nyttårsaften. Pinnebog til middag.,
 

1 kommentar:

  1. Det var blitt kjempefint hos dere :) Takk for at du inviterte til juleselskap slik at vi fikk sett huset! Lykke til med det som gjenstår :)

    SvarSlett