fredag 21. desember 2012

Julefreden har senket seg


Snekkerne har dratt hjem på juleferie, og vi har fortsatt jobben i kjelleren.


Våre to flinke snekkere jobbet litt lengre dager og noen lørdager for å få ekstra fri i jula. Det forstår vi godt. De har begge familie hjemme i Litauen, og vi unner dem veldig en god juleferie. De fikk med seg en flaske akevitt og litt twist fra oss som julegave. Det fikk også byggeleder Wanja, som takk for god oppfølging.

I mellomtiden har vi fortsatt pakkingen – men må innrømme at det har blitt gjort litt mindre de siste to ukene. Det er jo tross alt snart jul, og mange andre ting som må ordnes også. Julegaver for eksempel..


Men det vi har fått gjort, eller Ulf har gjort for å være helt nøyaktig, er å fortsette jobben i kjelleren.
Han har fått saget ut/slått ut deler av en murvegg. Vi flytter nemlig døren inn til det nye kjellerrommet. Dette var egentlig ikke i den opprinnelige planen, men etter å ha tenkt litt var dette den beste løsningen. Flytting av døra gir mer plass til vår nye kjellertapp. Det gir også mulighet for å gi litt ekstra støtte for tilbygget.
Det var litt av en jobb å få ned veggen og mye støv

Sjekk den haugen med stein.


Det viser seg nemlig at da det gamle badet ble revet, ha deler av den opprinnelige grunnmuren sprukket. Så snekkerne skal etter jul sette opp ekstra bæring fra kjeller til første etasje.
Vi har også hatt elektrikere fra Bravida hos oss denne uken. De skal ha ansvar for det nye elektriske anlegget, og la denne uken varmekable i det nye kjellerrommet.
Denne gjengen fra Bravida sørger for at vi får varme i gulvet.
Gulvet blir primet 


Det skal som jeg har fortalt før bli vær midlertidige hybel mens vi bygger, og etterpå bli mitt hobbyrom. Dette skjedde på onsdag.

Torsdag, altså i går, var en fra Brødrene Liljebakk der for å fylle på masse slik at gulvet blir helt slett og beint. Han avrettet også det andre kjellerrommet.
Det nye kjellerrommet

Nymalte vegger og nytt gulv i det gamle kjellerromet. Nå mangler bare nytt tak og vindu.

Det gikk med over et tonn med avrettingsmasse
En liten del av alle sekkene som ble brukt til å avrette gulvet


Vi kan dessverre ikke ta det midterste rommet ennå, selv om gulvet faktisk ser verst der. Dette er fordi der går alle avløpsrørene. Vi må slå opp deler av gulvet for å få lagt nye rør, og kan ikke gjøre dette gulvet ferdig før dette er klart. 

Det er også der vi har plassert toalettet i dag. Det står ikke akkurat gunstig til. Midt i en gang, rett ved en trapp. Men vi har i alle fall et toalett…  Mye bedre enn en porta potti i alle fall… 
Ikke akkurat veldig luksuriøst på vårt midlertide toalett. Men det fungerer. Det er det viktigste

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar