onsdag 6. mars 2013

Innviet altanen
Søndag var det strålende vær. Da innviet vi den nye altanen over vinterhagen.

Sol og blå himmel måtte utnyttes. Vi gikk tur og ”spionerte” på hus inne i skogen i Håkvik. Det er mange detaljer som skal på plass, og da er det greit å hente ideer fra andre. Samtidig fikk vi jo litt dagslys og trim. 
Søndag drakk vi kaffe å verandaen over vinterhagen for første gang. Knall utsikt - og mange som hilste da de gikk eller kjørte forbi.

I forrige uke kom verandadøren på plass ut til verandaen over vinterhagen. Det ble kjempefint. Tipper at loftsstuen og verandaen kommer til å bli mye brukt av oss i fremtiden. En perfekt rødvinsveranda som en venninne kaller det …
Døren er på plass ut til verandaen over vinterhagen. På innsiden blir det en liten loftsstue.


Vi fikk også revet ned den gamle kjøkkeninnredningen, slik at snekkerne kan rive veggen mellom det gamle kjøkkenet og nybygget mot Kjell og Hanne. Alt dette blir en del av stua i fremtiden.
De gamle skapene oppe på loftet er også fjernet. Mens jeg var på kveldsvakt i går, startet Ulf jobben med å rive ned takene i andre etasje. 
Greit å få bort det gamle kjøkkenet. 


Den jobben fortsetter vi med sammen i dag. Platene er av typen myk, og antall spiker er enormt. Dermed kommer platene ned i små deler. En skikkelig ”dritjobb”.
Jeg er sikker på at spiker må ha vært utrolig billig på 50-tallet, siden det er brukt så mange og lange spikre i huset vårt…

Vi skal også fjerne isolasjonen i takene i løpet av kvelden. Dette arbeidet må gjøres ferdig denne uken, siden neste uke er Vinterfestuka. Da er det festival, og jeg tviler på at vi får gjort så mye hjemme…

Deretter skal snekkerne våre legge ny isolasjon i takene, lektre og ha på plast.
Snekkerne holder for øvrig på med å legge panel på veggene utvendig. Det blir nok hovedjobben denne uken. 
Fasaden badet i solskinn. Nå er det bare verandadøren nede og ny ytterdør som ikke er på plass.


Takrennene er stort sett også kommet på plass. Vi valgte grå/sølvfargede for at det skal passe med taket som er grå Decra. Det ble veldig fint.

Snekkerne skal også begynne å rive pipa. Da dekker de til alt med plast og sørger for undertrykk, sånn at ikke alt blir dekket av sot når pipa fjernes.

Vi har også fått litt vårstemning i kjelleren – med påskeblomster. Tusen takk Tone og Børge. 


Et par turer på dungen i regnvær hver dag, fører til våte hansker. Ulf var kreativ da de skulle tørkes.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar