tirsdag 9. juli 2013

Gjesterommene ferdig panelt
Søndag ble vi ferdig med å legge panel på vegger og tak på begge gjesterommene.

Vårt soverom blir nå delvis brukt som lager, og vi avventer å gjøre det ferdig. Vi har derfor konsentrert oss om gjesterommene.

All panel på veggene og takene er på plass. Det eneste som mangler er lister og foringer rundt vinduene. Men det tar vi når alt er ferdig malt.

Etter første strøk grunning og før taket ble lagt på det største gjesterommet. Dette var vårt gamle soverom.

Tatt etter første strøk grunning.

Vi har valgt en litt gammeldags type panel hvor bordene er smal. Hvert bord er ca 6 cm bredt, og det tar selvsagt litt til å legge panelet. Skrått tak gjør også at det tar litt mer tid å kappe bordene.
Panelingen av veggene har vært min jobb – og jeg synes det er utrolig gøy å legge panel. Taket på vårt soverom er for øvrig også ferdig. Det tok vi sammen. Det ene soverommet gjorde vi også sammen, mens Ulf panelte det andre taket alene. 

Nesten ferdig med skråtaket på det minste gjesterommet. 

Vi kjøpte en sag til sånn at vi har en oppe og en nede. Det gamle campingbordet som Ulfs foreldre brukte da han var liten gjør nytte som sagbord.

Ferdig. Siste panelbord i taket på det minste gjesterommet.

Men resultatet ble som vi hadde ønsket – litt gammeldags preg. Vi synes dette passer til stilen til huset. 

Nå er alle veggene grunnet to strøk. Siste strøk på veggene gjorde jeg ferdig i går. Taket på det ene rommet må ha et strøk grunning til. Taket på vårt gamle soverom er ennå ikke grunnet, og må få to strøk.

Så er det å finne ut hvilken farge vi skal ha på rommene. Vi liker begge to utrolig godt den blå fargen som ble brukt som grunning til tapeten i kjøkken/spisestuen.
Mulig at vi maler et av rommene blått og det andre i en lys beige.
Vi får ta en runde i malebutikken og låne med fargeprøver… 

Forslag til farger mottas med takk – gjerne med bilder av hvordan du har det J

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar