fredag 30. august 2013

Det har skjedd mye siden sist...

Det har vært ferie, sommer, sol og hektisk på jobb. Men her er en liten oppdatering.

Det har skjedd en god del siden sist jeg blogget. Vi var knallheldig med været i ferien. Stort sett bare sol. Dermed ble det ikke gjort så mye som vi hadde tenkt. 

Når man bor i Nord-Norge vet man å nyte godværet, og være ute. 

Men Sogge og hans menn har vært i full sving med fliselegging. Der er det meste ferdig – minus kjøkkenet. De flisene venter vi med til innredningen er montert.

Toalett nede
Det lille toalettet i første etasje synes jeg ble utrolig søtt og fint. Her fikk vi Sogge til å legge flisene i sjakkmønster, og jeg synes det ble utrolig fint.
Den ene veggen har fått panel. Resten håper jeg blir ferdig i neste uke.


Toalettkassen ferdig med membran

Før fliseleggingen

Jeg elsker gulvet. Synes dette ble kjempefint!

Den ene veggen blir fliselagt. De andre får malt panel.

Badet nærmer seg ferdig
Sogge er i gang med glassbyggersteinene som blir veggen i dusjen. Det skal bli deilig med stor og romslig dusj!!
En flis hadde fått en skade og er nå byttet ut. Så det er litt fuging igjen – og listing. Så er det bare å montere innredning og toalett… 

Her er dusjen. Halvparten av glassbyggersteinene er på plass. Nisjene er også ferdig.

Her er de to andre nisjene ved badekaret.Til lys, vinglass og såpe :)


Vaskerommet
Det er også nesten ferdig. Kun lister i taket som mangler og montering av møbler. Men her står hele kjøkkeninnredningen lagret for øyeblikket. 

Forhåpentligvis blir kjøkkenet snart montert. Nå står alt lagret på vaskerommet..

Gjesterom
Det ene gjesterommet er ferdig malt, det andre er halvferdig. Men noen times jobb til, så er alt av maling på disse to rommene ferdig.
På det minste rommet skal vi beholde gulvet. Det skal pusses og lakkes. Det andre rommet må det legges nytt gulv. Hva det blir, får tiden vise…

Det minste gjesteromet er ferdig malt, og blir nå brukt som midlertidig lager. Dette bordet fikk vi for noen år siden. Det skal pusses opp og brukes som spisebord. Nå jakter jeg på flere gamle stoler, ala de to hvite som står der.

Vårt gamle rom og det største gjesterommet er malt blått

Blåfargen ble slett ikke så verst. Kanskje litt mørk, men med hvitt tak, lyst gulv og lyse møbler tror jeg det blir fint.

Maling
Taket er også snart ferdig malt. Ett strøk til, så er det ferdig. Ble kjempefint. En samtale med en venninne på en lunsj forhindret for øvrig en katastrofe. Hun fortalte om overraskelsen da hun skulle vaske deres gipstak, og malingen som forsvant da hun vasket taket. Det viste seg at takene var malt med en maling som ikke tålte vask.

Dermed spurte jeg vår maler om vårt tak kunne males – og gjett hva  - det kunne det ikke. Hvem vil vel ha et tak på et kjøkken og stue som ikke kan vaskes? Ikke orker jeg å male taket en gang i året for å holde det rent.

Greit nok at vi har kjøpt en dyr og god kjøkkenvifte, men taket må likevel vaskes. Heldigvis var det bare en liten del av taket som var malt før vi oppdaget dette. Så nå er alt malt med maling som tåler vask og glans 10.
Det ser veldig fint ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar