torsdag 17. januar 2013

Dette blir dyrt...Vi har snakket med elektrikeren og bestemt hvor alle lyspunkter og stikkontakter skal være. Dette blir dyrt…


Bravida skal ta seg av jobben med vårt nye elektriske anlegg, og jobben starter nede i nybygget i kjelleren allerede i neste uke. 


I forrige uke hadde vi møte med Jørn Tore på Bravida. Møtet varte faktisk i over to timer, men da fikk vi virkelig gått nøye gjennom hvordan vårt nye elektriske anlegg skal bli.

Det vi gjorde, og som bildet viser, er å merke av på hustegningen hvor det skal være stikkontakter. Som dere ser, har vi ikke spart på dette … Det blir mange stikkontakter. Bedre med en for mye enn en for lite.
For tiden med skjøteledninger er definitivt over!

Vi har også planlagt hvor det skal være downlight-punkter i takene, hvor det skal være andre lyspunkter, hvor det skal være varmekabler osv osv.

Det vi også snakket en del om er at vi ønsker en sentral hvor man kan styre strømforbruket, og ha nattsenking på temperaturen. Mesteparten av dagen er vi jo på jobb og om natta sover vi. Da trenger ikke huset å ha 23 grader.
Uten at noe er helt bestemt, tror jeg at vi vil gå for en sånn type løsing. Da kan vi koble til flere soner som er trådløs. Det betyr at varmekablene i vinterhagen, toalett nede, bad oppe, gangen og vaskerommet + mitt hobbyrom kan styret individuelt. Det kan også panelovnene.

Til min store glede anbefalte Jørn Tore oss å vente med å montere varmepumpe. Hans råd var å bo i huset først, og se om det er behov for en varmepumpe. Hele huset blir etterisolert, og han sa det ikke er sikkert vi vil trenge en varmepumpe i fremtiden.

Ingenting hadde gjort meg mer glad. For varmepumper er jo ikke akkurat pen.. Selv om han viste oss en modell som ikke er helt ille… men dog… 

Vi har også vært innom butikker både i Bjerkvik, Tromsø og Narvik for å se på lamper.

Dette kommer til å bli dyrt…. Men så får vi også topp moderne elektrisk anlegg, og slipper å bekymre oss for om vi har nok kurser eller ikke…. Det skal bli helt HERLIG!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar