tirsdag 19. november 2013

Jeg fikk til å tapetsereDet er faktisk gøy å tapetsere, i alle fall når man får det til.

Jeg har aldri før tapetsert alene før, og kun hjulpet til en gang før. Men inspirert av at maleren klare det fint alene, bestemte jeg meg for å forsøke.

Tapetbord - fungerer kjempebra. Pakker med spiker holder tapeten på plass.
Jeg oppdaget at han startet å lime tapeten nederst på veggen og oppover. Det bestemte jeg meg for å forsøkte, og det var lettere enn å starte fra toppen og nedover. Synes nå i alle fall jeg.
Jeg rullet tapetstrimlene sammen og brukte haka til å holde de fast, sånn at jeg hadde begge hendene fri til å føre tapeten inntil veggen.

Det ble litt prøving og feiling, og det kunne helt sikkert vært gjort enda bedre. Men jeg er fornøyd. Jeg gjorde så godt jeg kunne – og kan godt leve med resultatet. Det ble ikke dårligere enn det maleren fikk til, så da så…
Den ene tapeten var uten mønster, så jeg startet med den. Ulempen er at den er 70 cm bred. Sånn sett er det lettere med den andre tapeten som kun er 53 cm bred.
Men den har mønster som må stemme.

Jeg startet det hele med å lage meg et bord av bukker og sponplater, sånn at jeg fikk en god arbeidsstilling.

Der la jeg tapet-strimlene ved siden av hverandre, og fant ut hvor mønsteret stemte – og kappet i rett lengde. Lagde et lite kryss i et hjørne på baksiden av tapeten på den enden som skal være nederst på veggen.

Jeg var faktisk så ivrig, at jeg glemte helt av at vi skulle i bursdag. Heldigvis husket Ulf det…
Men jeg har mye igjen, og håper å bli ferdig med gangen i morgen. 

Her er resultatet i gangen så langt:
Mønstertapeten - fikk det til å stemme ...

Tapeten på veggen mot døra er den samme som veggen mot kjøkkenet. Så blir det litt helhet når du går inn i huset. Den andre har mønstertapet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar