lørdag 16. november 2013

Loftstua har fått gulv og takDenne uken har vi fått lagt gulvet i loftstua og torsdag var vi ferdig med taket.

Vi valgte å rette av gulvet i loftstua på bjelkene. Derfor rev vi gulvbordene som var der bort, bar ut bøttevis med leire – for Lutas rette opp gulvet med å skru nye bjelker på de gamle slik at gulvet blir rett.

Sånn så gulvet ut før vi begynte å legge gulvbordene. Det var rett ved verandadøren en snekker tråkket gjennom taket til stua. Heldigvis skadet han seg ikke.

Her er hullet i stuetaket. Men nå vises ingenting... Glad vi hadde gipstak. Det er tross alt ganske lett å reparere - og veldig glad ingen ble skadet.

Nesten halveis med gulvet. Vi bestilte gulvet sånn at alle bordene var lang nok til å gå over hele lengden.

Her er gulvet ferdig frem mot pipa

Ferdig. Bildet tatt fra badedøra mot verandaen.

Oppå der har vi nå skrudd gulvbord i heltre. Planen var egentlig å legge gulvet helt løst, fordi vi vet tregulv kommer til å tørke. Vi forsøkte den løsningen først, men det ble litt vel mye knirk. Derfor har vi skrudd gulvet fast, slik at det om et år eller to er mulig å skru det opp hvis det blir nødvendig.
Resultatet er vi uansett veldig fornøyd med!

Egentlig skulle vi ha trepanel i taket. Men vi har verken tid eller ork til mer maling av tak, så vi valgte å legge mdf-tak som ser ut som panel. Det er ferdig malt og lett å legge. Vi brukte to kvelder på å bli ferdig. Vi startet over trappen – og måtte da bygge stillas som Ulf kunne stå på. Det tok sin tid, og vi kom en tredjedel av taket første kveld.

Starten på takleggingen.

Starten på takleggingen.

Torsdag bestemte vi oss for å bli ferdig, koste hva det koste ville. Vi holdt faktisk på til klokken var 23.30 den kvelden – men da var vi ferdig.
Mest arbeid var det rundt pipa som kommer opp ved siden av trappa.
Pipen i andre etasje og det ferdige taket.
Rommet virket med en gang mye større da taket var ferdig. 
Gulv og tak ferdig, og i dag har jeg pusset spakkel og grunnet veggene til venstre og i fronten. I morgen skal jeg tapetsere. Veggen til høyre er malt et strøk, og skal males et strøk til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar