fredag 26. april 2013

Mange fliser å velge mellom
Vi har startet jakten på flisene. Dette er gøy.

For å få et pristilbud på flislegging, er den en fordel at vi har bestemt oss for hvilken type fliser vi skal ha.
Vi skal ha fliser i mange rom.
På kjøkkenet står valget mellom tapet med glassplate foran rundt vasken, eller å fliselegge to vegger. 

Vi hadde tirsdag besøk av Elin på Steinsenteret på Ankenes. Hun stilte gjerne opp for å gi oss råd og tips, og det er mye enklere for henne å skjønne hva vi er ute etter når hun får se rommene.
Så hun var kjempekjekk og kom på hjemmebesøk.
I går hadde hun funnet frem flere forslag til fliser som hun viste oss. 

På kjøkkenet ble vi raskt enig om mest mulig nøytrale fliser, for å fremheve steinbenkeplaten. Vi så på  2-3 alternativer. Men vi låner ikke hjem prøver på kjøkkenfliser før kjøkkenet er montert.
Det blir nok mye enklere å se hva som blir fint når alt er på plass. Kjøkkenet kommer for øvrig 28. mai – og det er jo ikke lenge til.

Noen forslag til fliser på kjøkkenet. Flisene ligger for øvrig på samme type stein som blir benkeplaten vår.


Når det gjelder gangen nede har vi lyst på store fliser som gjerne går i en grå tone. Grått er lett å kombinere med andre farger.

Det samme har vi snakket om - litt lysere grå fliser – på vaskerommet. Her foreslo hun noen billige og greie fliser. Vaskerommet er jo ikke det rommet vi vil bruke mest penger på.
På toalettet nede hadde jeg sett noen fliser i en katalog som jeg syntes var veldig fin. Men de så ikke helt sånn ut i virkeligheten. Derfor ble det lånt med hjem flere alternativet. Toalettet er lite, og derfor  tenker vi små fliser lagt i mønster.

På badet oppe har vi lyst på store fliser. Rommet er nesten 16 kvadratmeter, så det vil bli fint. Også her tenker vi grått på gulvet. På veggene avlange fliser i lys beige/hvitt. Vi fant to alternativer som vi begge liker.

I utstillingen på Steinsenteret var flere av flisene montert på bad, så det var lett å se hvordan det ble med flere sammen. Der oppdaget vi også en glassbyggestein med bobler i. Det ble instant love fra min side.

Denne glassbyggersteinen likte jeg veldig godt. Flisene er et av alternativene vi vurderer til veggen på badet i andre etasje.


Om vi kan bruke de – gjenstår å se. Men steike fin var de.
Nå har vi fått låne med oss mange forskjellige varianter hjem. I løpet av helgen håper jeg at vi kan utelukke noen – og kanskje velge ut andre fliser.

Jeg legger ut flere bilder i løpet av helgen,  av flisene i de rommene vi kanskje skal bruke dem i.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar