lørdag 9. februar 2013

Da er kjøkkenet bestilt
Etter mye vurdering hit og dit, spørsmålsrunde blant venner og på Facebook, og prisforhandlinger har vi endelig bestemt oss. Det ble Marbodal-kjøkken på oss.

Avgjørelsen ble tatt på fredag, og kjøkkenet er bestilt med levering siste uka i mai.
Vi gikk to-tre runder med Byggmaker i Narvik. Fikk en pakkepris på både hvitevarer og kjøkken, og benkeplate i sort granitt.
Benkeplagten er ikke tegnet inn her. Den blir av sort granitt.


Vi sammenlignet med prisen på IKEA, og på selve kjøkkenskapene er ikke differansen egentlig så stor. Prisforskjellen mellom benkeplata fra IKEA og stein levert fra Fauske til Narvik er ganske stor. Men samtidig er det to forskjellige produkt. Stein fra Fauske er massiv granitt på tre centimeter. IKEA har en cm stein, og to cm tre i sine benkeplater.

Forskjellen i pris på hvitevarer er også ganske stor, men jeg må ærlig innrømme at jeg har hørt så mye forskjellig om hvitevarene til IKEA. Både positive og negative meninger.
Det som gjør meg veldig skeptisk er at de så hardt reklamerer med fem års garanti, noe man automatisk har uansett gjennom forbrukerkjøpsloven.
Det er fullt mulig at skepsisen min er helt ubegrunnet, men den er der. 

Etter å ha tenkt og tenkt, vurdert funksjoner opp mot hverandre, sett på behov, design osv – hadde jeg bedre følelse for hvitevarer fra Siemens.

Og når vi fikk så utrolig god service fra Lisbeth og Håkon på Byggmaker i Narvik, så falt valget på å bestille lokalt. Prismessig blir det selvsagt en del dyrere, men vi har aldri brukt penger på å kjøpe ny komfyr. Vi har arvet de tre siste vi har hatt, og brukt de til de gikk i stykker.
Kjøkkenet er et utrolig viktig rom i huset, og dermed valgte vi den løsningen som føltes mest rett for oss. Så får det heller koste litt mer.

Lisbeth har også brukt mye tid på å finne gode løsninger for oss, og kom i innspurten med et innspill som også gjorde jobben for rørleggeren mye lettere. Ho er utrolig flink til å foreslå løsninger og til å lytte på hva som er kundens behov. Det betyr også mye.

Opprinnelig hadde jeg tenkt at jeg skulle ha en dobbel vask. Men etter å ha tenkt litt til, begynte jeg å tvile. Vasken tar mye plass, og hvor ofte trenger jeg nå egentlig to vasker?
Vi valgte dermed en vask som er en og en halv. Da foreslo Lisbeth å flytte oppvaskmaskinen ved siden av vasken. Da havner den nærmere komfyren, og det ble egentlig mye mer praktisk.

Særlig siden avløpsrørene og vannrørene nå blir på samme sted og ikke på to forskjellige vegger som de ville blitt med den opprinnelige ideen vår.
Det betyr at rørene kan tas ned i kjelleren på et annet sted en først planlagt, og vi må meisle opp et mye kortere stykke av gulvet for å koble på eksisterende avløpsrør.
Kort og godt en vinn-vinn-situasjon!

2 kommentarer:

  1. Gratulerer! Ser flott ut, veldig funksjonelt! Vask og oppvaskmaskin også "retthendt", tenker på skylle-legge i maskin... Du/dokker er vel høyrehendte? Flott med stekeovn i riktig arbeidshøyde, micro over og kasserolleskuffer under! Hvitevarer i svart?

    SvarSlett
  2. Takk. Tror vi kommer til å bli veldig fornøyde ja :)
    Vi er høyrehendt ja, og hvitevarene blir sort/stål.
    Hadde litt lyst på hvitt, men hvitt ble for hvitt i forhold til fargen på skapene. Så da ble det finere med sort/stål, særlig siden benkeplaten blir sort - tenker i alle fall vi.

    SvarSlett