tirsdag 19. februar 2013

Taket er snart ferdig 

Taket er stort sett ferdig, og snart blir de siste vinduene satt inn.


Det har skjedd mye den siste uka. Snekkerne har vært utrolig heldig med været. Sol og oppholdsvær. Perfekt til å legge tak, og isolere den siste veggen.

Veggen mot garasjen får ti cm isolasjn på utsiden. Taket nærmer seg ferdig. Bilder tatt i helga

Huset sett fra baksiden. Jeg synes grå Decra på taket ble fint.     


Vi har lagt grå Decra på taket. Huset skal males hvitt, og derfor synes vi det blir fint med grått tak. Takrennene blir også grå/sølvfarget. 

Kilrennene i skille mellom hovedtaket og arkene er laget av blikkenslager John Føre. Det finnes ikke kilrenner i grått som standard, og vi ville ikke ha sort.
Det ble kjempefint!
Han har også laget beslagene til vinduene.
Fronten og vegen mot garasjen. Snekkerne var i full jobb lørdag. De jobber inn ferie i april.


I  tilbygget på baksiden blir det gang, toalett og vaskerom nede. Oppe kun bad. Nesten 16 km2 bad. Jippi.


Veggen mot garasjen er også etterisolert ti centimeter på utsiden, og det er lagt windbreak på. Veggen skal også isoleres ti cm fra innsiden. Men først må de rive panel, rupanel og fjerne den gamle isolasjonen.

De to gjenværende vinduene i stua skal også fjernes og byttes. Det vil si at på veggen ned mot veien blir det to vindu og en verandadør, så stort sett hele veggen blir revet.
Dette arbeidet begynner snekkerne med i løpet av uka.

Rørleggeren har også gjort mye jobb i forrige uke. Han har lagt klar alle rørene for vann og avløp på det som blir det nye kjøkkenet. Dette gjorde at vi hadde slanger stikkende opp av gulvet de siste dagene vi bodde der, men pytt. Ka gjør vel det??
Rørene er ført ned i kjelleren i taket på det vi nå bruker som soverom. Men det gjenstår ennå litt arbeid. 
Rørlegger Olav fra Comfort i Narvik borrer hull i stuegulvet. Her komme vann og  avløp på det som blir vårt nye kjøkken.


Blant annet må vi meisle opp gulvet i kjelleren for å få koblet avløpet til eksisterende avløp. 

Jeg har også revet et skap som var bygd inn i veggen ved siden av trappa. Her blir den nye trappa ned til kjelleren.
Det vil si, jeg rev mesteparten av skapet. Men de som har bygd skapet på 50-tallet har brukt så lange spike, at jeg rett og slett ikke klarte å få løs de siste bordene. De måtte Ulf ta. Og det var bare så vidt han fikk de løs også.
Sjekk de spikrene. Og det er bare det som stikker opp av gulvet. Gulvet er 3-4 cm tykt.

Ikke bare bare å bort stavene i veggene. Dette var altså et skap. Nå blir det ny nedgang til kjelleren.

Jeg fikk revet det meste av skapet, men Ulf måtte ta de siste bordene. Spikrene var for lang til at jeg maktet få de løs.Ulf har saget opp gulvet og fjernet en stav, så etter hvert blir det satt inn ny dør og ny trapp. Men vi må som sagt gjøre ferdig meisling av gulvet nede først. Deretter skal det støypes nytt gulv. Når det er tørt legger vi klikk-gulv. Da kan trappa monteres…
Men det haster jo ikke akkurat … 


2 kommentarer:

 1. Heia Ann-Kristin!
  Kjempeartig å følge det vanvittig store prosjektet dere har begått dere ut på, det blir utrolig flott! Og minner meg på at vi ikke skal kjøpe oss et oppussingsobjekt før ungene blir vesentlig eldre.. ;-)
  Masse lykke til videre, gleder meg til resten. :-)

  Hilsen Tina B

  SvarSlett
 2. Takk Tina.
  Er et stort prosjekt ja, men veldig gøy. Vi har jo planlagt dette lenge. Fremdeles er det sånn at jeg av og til må hyle og hoppe av glede for hvert skritt videre vi kommer. Synes egentlig, helt ærlig, at det så langt har gått mye raskere og mye mindre smertefritt enn jeg hadde trodd før vi starta.
  Heldigvis er Ulf en utrolig flink organisator. Han holder hardt fast i alle trådene, og har kontroll på det meste. All ære til han for det!! Uten hans innsats, ville nok alt blitt mer kaotisk!! Uten tvil.
  Men ser poenget med små barn og oppussing/utbygging. :)

  SvarSlett