tirsdag 5. februar 2013

Pipa kunne stått i hundre år tilI to og en halv time måtte snekkerne måke snø av taket og materialene mandag. I dag begynte de å rive pipa.


All snøen den siste uken har skapt problemer for både oss og snekkerne. Håper inderlig at det blir oppholdsvær en stund nå. Lei av å måke…

Denne uken skal snekkerne legge nytt tak på hele huset. Men all snøen har forsinket jobben. Det lå 60 cm snø på taket. Dette måtte måkes bort. Alle stablene med material var også ”borte”
Det tok tre mann to og en halv time å får bort snøen.

I går fikk snekkerne revet av all gammel Decra og takpappen som lå under der på taket på gammelhuset. Mesteparten av det gamle undertaket av tre er helt i orden. Men i alle fall en plass må snekkerne fjerne bord, og erstatte disse.

Gammel takpapp og decra klar til å bli kjørt på dungen.


Det nye taket blir også Decra. Vi har kikket på andre gamle hus og løsninger, og har valgt skifergrå og ikke sort Decra som det var opprinnelig på huset. Etter inspirasjon fra et par hus i Henningsvær, har vi også valgt sølvfargede takrenner.
Tror det blir finere enn sort, siden huset skal males hvitt. 

For at snekkerne skal få gjort takjobben på lettest mulig måte, spurte de om de kunne starte rivingen av den gamle pipen allerede i dag.

Vi sa ja, og må nå belage oss på å kle på oss ekstra klær inne. For det blir fort kaldt i huset..
Pipen er murt opp av teglstein, og vi hadde et håp om at den lot seg demontere sånn at i alle fall noen av steinene kunne gjenbrukes.

Men det var umulig. Ifølge Lutas var pipa så solid at den ville stått i minst 100 år til…
Synd å fjerne pipa, men det er helt nødvendig. Pipa sånn som den er plassert i dag, hindrer at vi får en funksjonell romløsning. Så den må bare bort. Synd, men sånn er det.

Steinene i den gamle pipa lar seg dessverre ikke fjerne uten å slå de i stykker.. Synd..


Det har også ført til at vi diskuterer å selge den vedovnen vi har i dag. For i det nye huset blir det ikke en tradisjonell pipe, men et stålrør. Det er umulig å få til en murpipe, for den vil havne midt foran alle dørene i kjelleren. En smule upraktisk, kan man si..
Så derfor velger vi ei stålpipe. Er veldig spent på hvordan det vil se ut i andre etasje, men må bare gjøre det beste ut av det.

Dagens ovn kjøpte vi for to år siden, og den ble kjøpt med tanke på at den skulle passe i det nye huset. Men når det blir stålpipe fra toppen, er vi veldig usikker på hvor pent det egentlig blir. Derfor vurderer vi å kjøpe ny ovn. Men det forutsetter at vi får solgt den gamle. Så er noen interessert, er det bare å ta kontakt.
Vi selger den ikke for under 15.000 kroner. Den kostet ny 22.000, og er altså to år gammel. Den har vindu på tre sider, og er 40x40 cm. Høyde 100 cm. Passer fint også i små stuer.

ovnen sett fra siden. Det er glass på tre sider.

Ovnen sett fra forsiden.

Siden sist jeg blogget er all panel på veggen mot garasjen fjernet. Veggen skal etterisoleres 10 cm fra utsiden, og ti fra innsiden. Men denne jobben starter først etter at det er tatt hull for hvor det nye vinduet skal være, og taket er ferdig.

Bilde tatti dag. All panel revet på veggen mot garasjen og det gamle taket or også revet.


Og i dag var både rørleggerne fra Comfort og elektrikerne fra Bravida på plass. Det nye sikringsskapet har kommet opp, og i morgen blir det koblet strøm til sikringsskapet. Da får vi flere kurser i huset. Jippi!
Herlig med håndverkere i sving. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar