mandag 12. november 2012

Snart veggerDa er det nye ”stuegulvet” lagt – og det har dermed blitt ”tak” på kjelleretasjen i nybygget.

Sakte men sikkert går husbyggingen fremover. Snekkerne er nå i full gang med veggene på det ene tilbygget. Vi bygger nemlig ut i alle fire retninger.
Tre etasjer
Mot byen, altså i lengderetningen på huset bygger vi i tre etasjer. Kjeller-rommet skal bli mitt hobbyrom – og kanskje der vi blir å bo når vi må flytte ut fordi snekkerne tar hull i taket i januar. Hvis det blir tørt nok, legger vi varmekabler i gulvet og gjør ferdig rommet slik at vi kan bo der midlertidig.
Første etasjen i dette nybygget blir en del av stuen og i 2. etasje blir det to gjesterom.
Snekkerne har nå lagt gulvåser og gulvplater, sånn at det nå har blitt gulv i nystua. Det vil si, det skal selvsagt parkett oppå sponplatene …
Og dermed har det også blitt tak over kjeller-rommet.  
Bar ut is og vann
I dagene før det ble lagt gulv/tak, alt etter hvordan du ser det, snødde det en god del. Dermed var det mye is inne på gulvet i det nye kjellerrommet. Vi satte en stor vifteovn inn der, og fikk tint såpass opp at Ulf fikk måket ut isen.
Vannet som ble igjen, ble vasket opp og han bar ut tre tilitersbøtter med vann. 
Gang og bad
På baksiden av huset blir gangen revet, og vi bygger et nytt tilbygg. I første etasje blir det gang/garderobe, toalett og vaskerom/bod. I andre etasje blir det bad. 
Vinterhage
På forsiden av huset blir det en liten vinterhage. Her blir det tilbygg kun i første etasje. I andre etasje blir det balkong. Og på siden mot garasjen blir det ny kjellernedgang- den som vi nå bruker som inngang. 
Ulf fjerner vann fra gulvet i det nye kjeller-rommet.

Så langt kom snekkerne fredag.

Denne haugen med is ble fjernet fra gulvet i nykjelleren.

Nybygget sett fra baksiden.

Solid gulv i det nye bygget.

Vinteren kom tidlig i år...

Isfjerning fredag kveld. Her inne skal vi kanskje bo midlertidig når vi blir nødt til å flytte ut fra første og andre etasje.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar